Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Noord Holland tikt de 30 graden aan: volop zomerweer!

Vanaf vandaag komt een hogedrukgebied ons land binnen. De zon schijnt vooral in het zuiden veel. In het noordwesten komen soms wolkenvelden voor, maar het blijft overal droog. De temperatuur stijgt enkele graden en vandaag en vrijdag wordt het in het binnenland al zomers warm. Vrijdag kan het zelfs 30 graden worden.

De nachten zijn in eerste instantie nog fris. Zo zou het in de nacht van dinsdag op woensdag lokaal 5 of 6 graden kunnen worden in het binnenland. In het weekend draait de wind tijdelijk naar het oosten en stroomt warme lucht ons land binnen. Op grote schaal wordt het 25 tot plaatselijk 30 graden. Op de Wadden is het door wind vanaf zee iets minder warm.

Wie een dagje strand wil plannen kan dit het best op zaterdag doen. Zondag koelt het namelijk in de kustprovincies af door wind van zee, terwijl het zaterdag ook op de stranden volop zomers wordt.