Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Alkmaarse (23) vermist na zwemtocht, persoonlijke spullen aan de kant gevonden

Een Alkmaarse vrouw van 23 jaar is sinds gisteravond vermist op het Markermeer in Venhuizen. Ze was samen met haar vriendin naar het Markermeer aan de Zuiderdijk om te gaan zwemmen.

Een vriendin van haar sloeg alarm toen ze niet terugkeerde nadat ze was gaan zwemmen. Haar spullen, waaronder een telefoon, lagen nog wél op de kant.

Hulpdiensten
Brandweerduikers, een helikopter van de politie en reddingsboten van de KNRM hebben tot 02.00 uur in de nacht gezocht naar de vrouw zonder resultaat. De politie doet zondag verder onderzoek.

,,Op een gegeven moment zag ze haar niet meer”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. ,,Haar persoonlijke spullen zoals haar telefoon lagen nog op de kant.”

De zoektocht vond plaats bij Venhuizen. Dat dorp ligt in de regio West-Friesland in de provincie Noord-Holland. Bij de reddingsactie werden brandweerduikers, een helikopter van de politie en reddingsboten van de KNRM ingezet.

,,Ze is helaas nog niet terecht,’’ meldt politiewoordvoerder Roderick de Veen van de politie Noord-Holland rond half tien ’s ochtends tegenover deze site. ,,Vandaag gaan we verder met het onderzoek: waar is ze en wat is er precies gebeurd? We houden rekening met alle opties. Het meest positieve scenario is dat ze zichzelf meldt.’’

Doordat haar persoonlijke spullen op de kant zijn achtergebleven, sloeg de politie groot alarm. Toch houdt de politie er ook rekening mee dat de Alkmaarse iemand tegen is gekomen en daardoor niet meer aan haar bezittingen heeft gedacht.