Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Bezoek de wind en watermolens in de Schermer op 1 september

Op zondag 1 september 2019 draaien veel van onze wind-en watermolens in de Schermer en sommigen zijn open voor bezoek. Net als iedere eerste zondag van september is het Schermermaaldag! Komt u ook om de polder en haar molens te ontdekken?

Vele molens en molenerven zijn te bezichtigen tijdens deze dag dankzij onze molenaars/bewoners. Ondermolen O aan de Molenweg 12 te Ursem en poldermolen M aan de Zuidervaart 68 bij Zuidschermer zijn ook van binnen te bewonderen.

Ondermolen K draait mee (bij voldoende wind), Aan de Noordervaart opent Poldermolen D (huisnummer 49) bij Stompetoren haar hekken voor bezoekers net als Ondermolen C (Noordervaart 4, naast de Museummolen). Ook de ‘buren’ van de Menningweermolen malen mee en veel molenerven zijn geopend voor publiek.

Zoek en bezoek de Schermermolens van toen en nu op deze interactieve kaart: klik hier