Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Getuigen gezocht gewelddadige beroving in Alkmaar

De politie wil graag in contact komen met getuigen van een gewelddadige beroving van een 64-jarige automobiliste.

Op dinsdag 27 augustus is een 21-jarige man aangehouden voor een beroving met geweld. Hij wordt ervan verdacht diezelfde dag rond 14.00 uur een 46-jarige man uit Alkmaar te hebben bedreigd met een vuurwapen. Op het parkeerterrein van een supermarkt aan de Wendelaarstraat zat het slachtoffer in zijn toen uit het niets de verdachte instapte en geld eiste. Bij een vluchtpoging werd de verdachte beschoten en geraakt.

Een paar uur later sprong een man bij een 64-jarige vrouw in de auto, die een vuurwapen richtte op de vrouw en eiste haar geld. Hij vluchtte vervolgens met een aantal goederen. Politie vraagt getuigen van het tweede incident zich te melden. Weet u meer? Bel 0900-8844