Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Door beatfm.nl: Woensdag uitspraak Raad van State over aansluiting A9 Heiloo

Woensdag 11 september om 10.15 uur doet de Afdeling bestuursrechtspraak uitspraak over de aansluiting op de A9 bij Heiloo.

Het gaat om het bestemmingsplan ‘Aansluiting A9 Heiloo’ van de gemeenteraad van Castricum en het bestemmingsplan ‘Aansluiting A9’ van de gemeenteraad van Heiloo.

Deze bestemmingsplannen maken de aansluiting van de snelweg A9 bij Heiloo mogelijk, om zo de bereikbaarheid van en doorstroming naar de omliggende dorpen te verbeteren.

Tegen de bestemmingsplannen zijn zeven bezwaarmakers in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Onder de bezwaarmakers bevinden zich onder andere de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland, de stichting Heilloze Weg en omwonenden.

Ze voeren onder meer bezwaren aan over het Programma Aanpak Stikstof en de gevolgen van stikstofneerslag op natuurgebieden in de omgeving.

Op 29 mei 2019 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak uitspraak gedaan over de houdbaarheid van het PAS.

In afwachting van die uitspraak heeft de Afdeling bestuursrechtspraak een groot aantal rechtszaken aangehouden, waaronder deze zaak over de aansluiting op de snelweg A9.

Bron: Beatfm.nl