Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Raad van State schrapt projecten om stikstof

Raad van State schrapt projecten om stikstof Over de nieuwbouw van Noordwest Ziekenhuis in de Alkmaarderhout is nog geen besluit bekend, maar de Raad van State heeft vandaag wel verschillende andere projecten in de regio Alkmaar geschrapt. Dit betreft afslag van de A9 bij Heiloo en een voetbalveld bij Egmond. Dat staat in het NHD.


Uit betrouwbare bron is vernomen dat de onzekerheid rondom het bouwplan voor Noordwest Ziekenhuis (NWZ) toeneemt. Dit is een complex dossier en de bouw omvat maar liefst drie fasen, die in totaal zo’n 17 jaar in beslag zullen nemen. Behalve dat dit veel stikstofuitstoot geeft wil NWZ bovendien 111 bomen kappen, wat ook negatief uitpakt voor de stikstofbalans.


Het lijkt onwaarschijnlijk dat er snel een besluit valt over het NWZ-plan. Mogelijk moet er, vanwege de omvang en impact, een milieu-effectrapportage (MER) komen. Dat kan veel tijd in beslag nemen.

Bron NHD