Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Natuurwerkdag op Landgoed Willibrordus Heiloo

Landgoed Willibrordus doet mee aan de landelijke natuurwerkdag. Zaterdagochtend 2 november worden er bloembolletjes, vaste planten en struiken geplant.

Soorten die voedsel, nestgelegenheid en schuilplaatsen bieden aan vogels, insecten en kleine zoogdieren. Vorig jaar is tijdens de landelijke natuurwerkdag een bijenbosje geplant. In dit bosje staat onder andere de “vuilboom”. Deze inheemse struik bloeit bijna het hele bijenseizoen.

En terwijl de besjes van een vorige bloei er nog steeds aan hangen, bloeit de vuilboom telkens weer opnieuw. Op 2 november worden in dit bijenbosje tweejarigen en vaste planten gezaait en worden er extra bloembolletjes geplant.

Wil je meewerken, zorg dan dat je op zaterdag 2 november om 10.00 uur in Theeschenkerij De Trog aan de Bullaan 4 in Heiloo bent.

Door: BeatFM