Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Fixed Gear Clinics

Fixed gear racing is de jongste vorm van wielrennen. In snelle, korte wedstrijden rijden deelnemers wegcriteriums op baanfietsen, dus met een vast verzet en zonder handremmen. Naast hard fietsen zijn bochtentechniek en controle over je fiets belangrijke skills.

Wil je ook eens ervaren hoe het is om op een baanfiets op de weg te fietsen en bochten te rijden? We bieden je de kans om kennis te maken met deze discipline. NL Crit Series organiseert vanaf 2015 fixed gear wedstrijden in steden als Amsterdam, Rotterdam en tijdens Draai van de Kaai in Roosendaal.

Als side event van Wieler 3 daagse Alkmaar verzorgt NL Crit Series op zaterdag 2 november 2019 laagdrempelige clinics voor alle leeftijden en alle niveaus in Alkmaar op het Evenemententerrein tegenover het Sportpaleis. Meld je aan voor een Fixed Gear Clinic, dan staat de baanfiets voor je klaar.

Meer info:
https://www.wieler3daagsealkmaar.nl/thema/fixed-gear-clinics/