Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Beweegweek van start bij Noordwest Ziekenhuisgroep

Vandaag is op locatie Alkmaar de beweegweek van start gegaan. Jurgen Sernee (lid raad van bestuur) en Freerk Jonkers (voorzitter stafbestuur) deden de aftrap in stijl: op een speciale hometrainer waarmee je een virtuele fietstocht kunt maken. Van 4 tot en met 8 november worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor patiënten die in het ziekenhuis liggen, zoals bewegen onder begeleiding en oefengroepen. Daarnaast is er deze week extra aandacht voor eiwitrijke voeding.

Waarom een beweegweek? Omdat bewegen en voldoende eten goed is, ook tijdens een ziekenhuisopname. De conditie blijft beter op niveau, het heeft een positief effect op het herstel en het behoud van spiermassa.

In 2020 organiseert Noordwest de beweegweek op locatie Den Helder.