De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

25 augustus Beach Cleanup Tour naar Egmond aan Zee

Daan Strang en Steef de Ruijter ploggen deze zomer samen de hele Nederlandse kust af. Ploggen is een combinatie van actief bezig zijn en plastic/afval opruimen! In 2019 liep Steef al de hele Nederlandse kust af en daarmee is zij de enige vrouw die dit alleen deed. En in 2020 deed Daan dit ook als enige man in Nederland. Dit jaar gaan ze samen ons land een beetje mooier maken.

Waarom zij dit doen?
Allereerst omdat zij hier heel blij van worden en dit hun manier is om de wereld een klein beetje mooier te maken. Daarnaast is bewustwording creëren rondom thema’s als plastic, afval en oceaanplastic een belangrijk doel. Zij denken dat een positieve ervaring zoals ploggen op het strand ervoor zorgt dat mensen geactiveerd worden om andere keuzes te maken in het dagelijks leven. Samen maken we de wereld een klein beetje mooier. Met genoeg mensen worden al deze miniverschillen uiteindelijk een megaverschil!

Programma
Vanaf 22 juli t/m 1 augustus loopt Daan van Den Helder naar Scheveningen in 11 dagen én Steef loopt van Cadzand naar Scheveningen in 11 dagen. Op 1 augustus lopen zij elkaar tegemoet in Scheveningen. Egmond wordt aangedaan op zondag 25 juli. Meedoen of meer informatie? Kijk op: www.plogsack.com/events/

Foto: Facebook Daan Strang