De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

3-daagse Outdoor Lente Loop bij Outdoorpark Alkmaar

Op 14, 15 en 16 mei organiseert Alkmaar Sport in samenwerking met de sportregisseurs een 3-daagse coronaproof buitensportactiviteit voor outdoorliefhebbers van 8 tot en met 26 jaar bij Outdoorpark Alkmaar.

Tijdens de Outdoor Lente Loop volgen de deelnemers 50 minuten lang een route over het park waarbij ze de strijd aangaan met de vele obstakels, de hoge heuvel en de 60-meterlange stormbanen. De entree bedraagt €2,50 en online inschrijven is verplicht.

Coronaproof sporten in de buitenlucht
Wie van outdoor, sport en spelen houdt, kan op vrijdag 14 mei, zaterdag 15 mei en zondag 16 mei zijn geluk niet op bij Outdoorpark Alkmaar. Alkmaar Sport organiseert namelijk in samenwerking met de sportregisseurs van Alkmaar een Outdoor Lente Loop. Tom Leering, locatieverantwoordelijke van Outdoorpark

Alkmaar vertelt:
‘’Wij hebben samen met het team van Outdoorpark Alkmaar en de sportregisseurs van Alkmaar een 3-daagse activiteit bedacht, waarbij plezier en sporten in de buitenlucht voorop staan. Voor andere sportaanbieders is het lastig om in deze tijd een sportactiviteit op touw te zetten, maar ons grote en overzichtelijke park is perfect geschikt om een coronaproof activiteit te organiseren”. Deze 3 dagen worden verdeeld in 3 leeftijdscategorieën en 3 tijdsblokken. Op vrijdag 14 mei en zaterdag 15 mei kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar het park betreden, jongeren van 13 t/m 17 jaar kunnen op zaterdag 15 mei in het park terecht en op zondag 16 mei kunnen volwassenen van 18 t/m 26 jaar de obstakels overwinnen. Op dit moment zijn er 3 tijdsblokken per dag gepland van 10.00 – 10.50 uur, 11.00 – 11.50 en 12.50 uur. ”Als we merken dat de kaartverkoop hard gaat, kunnen wij altijd nog extra blokken toevoegen”, aldus Tom.

Praktische informatie
Outdoorpark Alkmaar organiseert op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 mei van 10.00 – 12.50 uur een Outdoor Lente Loop. Toegang tot het park is €2,50 en deelnemers mogen in 50 minuten zo veel mogelijk rondjes lopen of rennen. In verband met het Coronavirus zijn geïnteresseerden verplicht om vooraf in te schrijven via de website. Daarnaast is het voor ouders en toeschouwers niet toegestaan om het park te betreden. Tot slot houdt Outdoorpark Alkmaar zich uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM.