De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Aanstaande zomer 4e Lustrum Lindegrachtconcerten in Alkmaar

Nadat eind mei vorig jaar de 18e editie van de Lindegrachtconcerten vanwege corona moest worden afgeblazen, zou de organisatie in 2022 het 4e Lustrum kunnen vieren. Zij blijven optimistisch met een hoog percentage gevaccineerden en een komende “booster” en rekenend op een sterk afnemend aantal besmettingen in de zomer. De drie Lindegrachtconcerten zijn daarom vastgesteld op de dinsdagen 12 en 26 juli en 9 augustus. De musici van twee jaar geleden zijn meegeschoven.

Het is echter lastig om een uitspraak te doen over de locatie. Het is nog niet zeker dat de verbouwing van het Gulden Vlies op tijd klaar zal zijn. Een mogelijke andere locatie voor de concerten bevindt zich op het Canadaplein tussen theater de Vest, het Stedelijk Museum en de Grote Sint Laurenskerk. Eind maart, begin april wordt een definitief besluit over de uiteindelijke plek genomen, want de locatie Lindegracht blijft nog steeds tot de mogelijkheden behoren.

Aangezien met de verbouwing ook de naam Gulden Vlies zal verdwijnen. is ook de naam van de stichting gewijzigd van Stichting Gulden Vlies Lindegracht Concerten in Stichting Lindegracht Concerten.

Bron: Mediapartner, BeatFM.nl