De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Alkmaar lanceert TikTokTour

Maak kans op een tof Alkmaars cadeau

Deze maand lanceert Alkmaar Prachtstad de allereerste Nederlandse TikTokTour. De wandeling leidt je langs vijf locaties in onze mooie stad.

Tiktok is een razendpopulair socialmedia-platform waarop korte video’s gemaakt en gedeeld kunnen worden. Melanie Goudsblom, Marketing Manager bij Alkmaar Marketing, vertelt: ‘Jongeren zitten niet te wachten op een ‘saaie’ wandeling door de stad, daarom lanceren wij in Alkmaar een TikTokTour. Hiermee proberen we jonge bezoekers, maar ook jonge bewoners, te enthousiasmeren om Alkmaar te ontdekken en tegelijkertijd ook iets van ons culturele historie mee te laten pikken.’

De TikTok tour bestaat uit vijf verschillende video’s, die je langs verschillende cultuurhistorische plekken in de stad leiden, waaronder de Visbanken en de Molen van Piet. De tour bevat in thema gemaakte dansjes en er wordt op de plattegrond achtergrondinformatie gegeven over de locaties.

Benieuwd? Of sta je te popelen om zelf aan de slag te gaan? De plattegrond van de TikTokTour vind je hier, bij VVV Alkmaar en diverse horecazaken langs de route. Volg @alkmaarprachtstad op TikTok om de komende weken alle video’s te ontdekken & deel je eigen creaties met #TikTokTourAlkmaar! De leukste, origineelste of meest enthousiaste video wint een tof Alkmaars cadeau. En mocht je geen TikTok hebben, de video’s staan ook op het Instagram kanaal van AlkmaarPrachtstad.