De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

20-jarige man uit Alkmaar 3x aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 20-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Hij reed met een personenauto in Julianadorp. Op het moment dat de agenten hem staande wilden houden voor een algemene controle, weigerde de bestuurder te stoppen en ontstond een achtervolging.

De man kon na een korte achtervolging alsnog worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau alwaar bloed van hem is afgenomen. Door het laboratorium zal het bloed worden onderzocht op de aanwezig van alcohol en drugs én de hoeveelheid hiervan.

De man is vervolgens naar huis gestuurd met een rijverbod op zak. De man werd korte tijd later wederom rijdend aangetroffen. Hij is opnieuw aangehouden. Nu voor het rijden onder invloed en rijden tijdens een rijverbod. Zijn alcoholpromillage is op het politiebureau vastgesteld. Hij is daarna wederom naar huis gestuurd.

Wederom werd hij later, dus voor de derde keer, rijdend aangetroffen. Hij is opnieuw aangehouden en ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man zal zich voor alle feiten moeten verantwoorden voor de rechter. De man kan een zware straf tegemoet zien.