De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Aanmeldzuilen en beeldbellen ziekenhuizen Alkmaar en Den Helder plat door storing

De Noordwest Ziekenhuisgroep, met vestigingen in Alkmaar en Den Helder, kampt met een storing bij onder meer de aanmeldzuilen. Daardoor kunnen patiënten zich niet aanmelden. Ook videobellen is niet mogelijk. De storing zou zijn veroorzaakt door een ddos-aanval op landelijke zakelijke providers.

“De storing ligt buiten het ziekenhuis. Er wordt gewerkt aan een oplossing”, aldus de Noordwest Ziekenhuisgroep. Volgens een woordvoerster zit het probleem bij een extern bedrijf waar de databases van de ziekenhuisgroep staan. Hierdoor zijn videoconsulten met patiënten niet mogelijk. “Dat is heel vervelend, omdat we juist in coronatijd hebben ingezet op beeldbellen”, aldus de woordvoerster. Ook kunnen patiënten niet bij hun medische dossiers komen en labuitslagen inzien.

Wanneer de problemen zijn opgelost is nog onbekend. Patiënten kunnen zich wel aanmelden bij de balies van de ziekenhuizen. De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft behalve in Alkmaar en Den Helder ook vestigingen in Heerhugowaard, Limmen en Schagen en op Texel.

Ook het ziekenhuis St Jans Gasthuis in Weert is getroffen door de storing. (Bron: NHD)