De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Ben Bijl unaniem verkozen tot lijsttrekker van de lokale Alkmaarse partij BAS (Belangen Alkmaarse Samenleving)

Ben Bijl is gisteravond unaniem verkozen tot lijsttrekker van de lokale Alkmaarse partij BAS (Belangen Alkmaarse Samenleving). Het is voor deze rasechte Alkmaarder de eerste keer dat hij met zijn partij BAS meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.


Ben Bijl: “Ik ben vereerd en ontzettend blij dat de partij dit vertrouwen in mij heeft uitgesproken. En ik wil graag een lokaal politicus zijn voor de hele gemeente Alkmaar.”
Tevens heeft de partij de kandidatenlijst vastgesteld met daarop 50 lokaal bekende en minder bekende Alkmaarders.
Al deze mensen zijn volop gemotiveerd om zich in te zetten voor een actieve en vooral lokale belangenbehartiging. De mensen bovenaan de lijst willen graag in de gemeenteraad en de mensen die wat lager staan, willen graag voor BAS aan de slag als ambassadeurs in de kernen en wijken van Alkmaar.


Bijl: “Wij hebben naar ons idee met deze ploeg een sterke mix van bestuurlijke en maatschappelijke ervaring tot stand gebracht. Met deze mensen willen we ons inspannen om van ons mooie Alkmaar een nog betere stad te maken.”
Ook is gisteravond definitief het verkiezingsprogramma vastgesteld. Na de lancering van het concept in oktober zijn veel reacties binnengekomen die geleid hebben tot enkele aanpassingen (onder andere op het gebied van financiën en groenbeleid). Speerpunten blijven: schoolzwemmen terug, forse aanpak winkelleegstand, meer jongeren- en studentenhuisvesting en afschaffen hondenbelasting.