De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Doortrappen duo fietstocht op de e-bike in Alkmaar

Vrijdag 2 oktober organiseert Alkmaar Sport de ‘Doortrappen duo fietstocht’ door Alkmaar.

Iedereen kan deelnemen aan deze prachtige activiteit waarbij de deelnemers op de e-bike een mooie fietsroute door en rond Alkmaar verkennen. Het startpunt is bij Sportpaleis Alkmaar, om 9.45 of 13.00 uur, en onderweg wordt even gepauzeerd voor een drankje met snack. De deelnamekosten bedragen € 7,50 p.p., aanmelden is noodzakelijk en kan via www.alkmaarsport.nl/fietstocht.

(Mede) door te fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij Doortrappen aangesloten. In het kader van dit programma organiseert zij een aantal activiteiten waaronder de duo fietstocht op 2 oktober.

Deelnemers ontvangen bij de start aan de Terborchlaan 200 (Sportpaleis Alkmaar) een kopje koffie of thee en de fietsroute. In totaal fietsen zij ongeveer 30 kilometer in duo’s naast elkaar, vandaar het verzoek zich aan te melden met iemand waarmee u een huishouden vormt. Aanmelden voor de Doortrappen duo fietstocht kan via www.alkmaarsport.nl/fietstocht. Meer informatie kunt u opvragen bij Sport Vitaal, via sportvitaal@alkmaarsport.nl of 06-28510517.