De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Drie Alkmaarse jongens betrapt op stelen van 284 blikjes Red Bull

Drie Alkmaarse jongens zijn betrapt op het stelen van maar liefst 284 blikjes Red Bull. Een klant zag hoe ze met een volle winkelwagen bij de zelfscans de winkel uitliepen en waarschuwde enkele medewerkers.

Die renden op hun beurt naar buiten en konden nog net op tijd het kenteken van de auto waarin de dieven reden noteren. Het voertuig werd later die avond door agenten in Brabant gesignaleerd en tot stoppen gedwongen.

Ook werden er nog vijf jassen, een JBL box en twee valse biljetten van 50 euro in de auto aangetroffen. „Ik denk dat de collega’s in Brabant de komende dagen de nachtdiensten wel doorkomen”, zo grapt wijkagent Bas Wijnen op Instagram. „Red Bull geeft je vleugels!”

Een franchiser uit Gelderland laat weten aan De Telegraaf dat het niet de eerste keer is dat de jongens toeslaan. „In mijn winkels in Arnhem en Elst is het door oplettendheid van mijn team niet gelukt. Bij collega’s in het westen van het land, het uiterste zuiden en in Brabant wel. Elke keer hetzelfde trucje en met een volle kar door de zelfscan.”