De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Kinderen uit groep 7-8 kunnen nu meedoen aan de Streetwise Cup

Alkmaar Sport organiseert dit jaar op maandag 19, woensdag 21 en vrijdag 23 oktober de voorrondes van de Streetwise Cup op het Cruyff Court in de Daalmeer.

Het toernooi stond voorheen bekend als ‘de Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschappen’, maar bij een nieuwe samenwerking -aangegaan met de Krajicek Foundation- hoort nu ook een nieuwe naam. Kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool kunnen zich inschrijven met een vrienden- of schoolteam van 6 personen. Zowel jongens- als meidenteams nemen het tegen elkaar op en strijden om een plek in de regionale finale. De inschrijving verloopt via www.alkmaarsport.nl/streetwise.

Streetwise Cup 6 vs. 6 is een internationaal kampioenschap waarbij jongens en meisjes uit groep 7 en 8 deelnemen op één van de Cruyff Courts of Krajicek Playgrounds wereldwijd. Met dit kampioenschap bieden de organisatoren kinderen de kans om zich te meten met de winnende teams van andere steden. Het doel van het toernooi is dan ook om alle Courts en Playgrounds met elkaar te verbinden.

Het 6 vs. 6 voetbaltoernooi voor groep 7-8 wordt in Alkmaar gespeeld op het Cruyff Court in de Daalmeer (Johanna Naberstraat). De voorrondes worden gehouden op maandag 19, woensdag 21 en vrijdag 23 oktober vanaf 14.30 uur. De finale vindt plaats op woensdagmiddag 28 oktober. De winnende teams bij de jongens en meisjes zullen in het voorjaar van 2020 de regiofinales spelen. De winnaars van deze toernooien plaatsen zich uiteindelijk voor de finale. Zij strijden dan om de titel Kampioen van Nederland 2020. Waarna de winnaar zelfs naar de Europese finale zal doorstromen!

Inschrijven

Zit je in groep 7 of 8 en houd je van voetballen? Geef je dan op met een team van zes personen. Je kunt je ook inschrijven met vriendjes en vriendinnetjes die in een jongere groep of op een andere school zitten. Ieder team is verplicht een begeleider te hebben, ouder dan 18 jaar. Aanmelding is mogelijk via www.alkmaarsport.nl/streetwise of door te mailen naar y.cornelisse@alkmaarsport.nl, of app Sportregisseur Yuri op 06-34164117.