De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Man krijgt celstraf voor fraude met digitale cadeaubonnen

Een 20-jarige man uit Schoorl is wegens fraude met digitale cadeaubonnen veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook moet hij ruim 16.000 euro terugbetalen die hij met de fraude verdiende. De man dupeerde een bedrijf uit Monnickendam dat klanten een cadeaubon geeft voor deelname aan online opinieonderzoeken.

De Schoorlenaar wist door middel van gestolen gegevens voor 16.000 euro aan cadeaubonnen buit te maken. “Ik dacht dat het niet zo erg was”, verklaarde de verdachte eerder aan de rechter. De man werd uiteindelijke veroordeeld voor computervredebreuk en witwassen. Daarnaast eiste de officier van justitie dat de verdachte nog zestig dagen zou uitzitten voor eerdere vergrijpen waar hij een voorwaardelijke gevangenisstraf voor kreeg opgelegd.

“Ik weet niet wat er gebeurt als ik in de cel kom”, liet de verdachte huilend weten meldt het Noordhollands Dagblad. “Ik ben nu goed bezig om te werken aan een eigen bedrijfje en dan raak ik weer alles kwijt.”