De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Noordwest Ziekenhuisgroep beste van Noord-Holland

Door: Beatfm.nl

De Noordwest Ziekenhuisgroep is één van de dertien ziekenhuizen die zich winnaar mag noemen in de Elsevier publicatie Beste ziekenhuizen. Noordwest heeft een eindscore van vier bolletjes en is daarmee het beste ziekenhuis van Noord-Holland. Vorig jaar scoorde Noordwest met een eindscore van drie bolletjes ook al bovengemiddeld.

Tegelijkertijd werd ook bekend dat het ziekenhuis in Alkmaar in haar nieuwbouwplannen de helft van de parkeerkelder schrapt en dat ook de plannen voor twee operatiekamers niet doorgaan vanwege te hoge kosten.

De renovatie van het rijksmonument Huize Westerlicht is inmiddels afgerond. Het pand is opgeleverd aan de Noordwest Ziekenhuisgroep na een verbouwing van ruim een jaar.

Het afronden van de verbouwing is volgens het ziekenhuis een belangrijke schakel in de gehele vernieuwbouw van Noordwest in Alkmaar.

Het vernieuwde Huize Westerlicht gaat ook kantoren huisvesten die momenteel nog in gebouw delen zitten die gesloopt zullen worden. De sloop van de westvleugel van het ziekenhuis vordert gestaag.

Inmiddels ligt het meest westelijke gedeelte van het oude ziekenhuis tegen de vlakte en wordt daar het laatste puin opgeruimd.