De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Politie zet drone in tegen aanpak vuurwerkoverlast!

Door de naderende jaarwisseling neemt de hoeveelheid meldingen over (illegaal) vuurwerk toe, en is de politie extra alert op handel in en bezit van vuurwerk. De politie werkt op verschillende manieren actief aan het bestrijden van vuurwerkoverlast. Zo wordt er extra gesurveilleerd, zowel opvallend als onopvallend, en wordt intensief samengewerkt met BOA’s. Naast extra surveilleren worden ook gerichte acties georganiseerd, waaronder doorzoekingen en inbeslagnames zoals deze (https://bit.ly/2TsY9pv), om zo ook de herkomst van zwaar vuurwerk te kunnen traceren.

Een nieuwe ontwikkeling is een samenwerking met het droneteam van de Landelijke Eenheid. Het droneteam beschikt over een geavanceerd systeem met onder andere een infraroodcamera, waardoor vuurwerkoverlast ook vanuit de lucht gemonitord en bestreden kan worden.

U als burger vormt voor de politie de ogen en oren van uw wijk. Weet u, of vermoedt u, dat ergens (illegaal) vuurwerk opgeslagen of verhandeld wordt? Meldt u dit dan. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844, maar ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Meer informatie over vuurwerk vindt u op https://www.vraaghetdepolitie.nl/vuurwerk