De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Steeds vaker NL-Alert ingezet in Noord-Holland

NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij noodsituaties. Zo zijn vorig jaar in heel Nederland 174 NL-Alerts uitgezonden. In 2013 waren dit er nog 33. Dit is een goede ontwikkeling: ook Noord-Hollanders worden bij steeds meer noodsituaties op hun mobiel gewaarschuwd en geïnformeerd. Denk bijvoorbeeld aan een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer.

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Onderzoek wijst uit dat men meteen wil weten wat te doen bij een noodsituatie. Niet alleen bij bijvoorbeeld brand of bij het vrijkomen van giftige stoffen, maar ook bij gevaarlijke stromingen in zee. Ook instructies om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden via NL-Alert uitgezonden.

NL-Alert op de mobiel
Mobiele telefoons zijn tegenwoordig standaard ingesteld om NL-Alerts te ontvangen. Zodra je een NL-Alert ontvangt, laat je mobiel een hard en doordringend alarmgeluid horen. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht en kom in actie. Informeer ook anderen, zoals familieleden, buren en vrienden. Zo weten ook de mensen om je heen wat er aan de hand is en wat zij moeten doen.