De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Supermarkt Deen verdwijnt uit straatbeeld, overname door o.a Vomar en Albert Heijn

Supermarktketen Deen verdwijnt uit het straatbeeld. Het bedrijf verkoopt al zijn tachtig vestigingen aan Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt.

Het is de bedoeling dat van de tachtig winkels 39 filialen de Albert Heijn-formule krijgen, 22 filialen de Vomar Voordeelmarkt- en 19 de DekaMarkt-formule. De betrokken partijen delen de Noord-Hollandse achtergrond met Deen en hebben een lange staat van dienst, aldus het bedrijf in een persbericht.

Topman Leendert van Eck spreekt van een ’moeilijke, maar logische stap’. „We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en dankzij het harde werk van onze medewerkers en onze loyale klantenkring kunnen we terugkijken op prachtige jaren. Om toekomstbestendig te zijn, zijn forse financiële inspanningen nodig, maar de familie heeft een andere keuze gemaakt.”

Alle supermarktmedewerkers behouden hun baan. Als de activiteiten niet worden voortgezet door de kopende partijen, dan worden herplaatsingsmogelijkheden voor de betrokken medewerkers onderzocht.

Deen ontstond in 1933 in Hoorn als kruidenierswinkel en opende twintig jaar later een zelfbedieningswinkel, destijds een nieuw concept. Inmiddels is de derde generatie van de familie Deen actief in het bedrijf dat nog altijd met name actief is in Noord-Holland. Verder heeft de keten supermarkten in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. Behalve de fysieke filialen verkoopt Deen ook online boodschappen en bloemen. De keten heeft een landelijk marktaandeel van ruim 2% en had in 2019 een jaaromzet van meer dan €800 miljoen.

Bron: telegraaf.nl