De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Thunnissen ontwikkelt locatie voormalige Matthiasschool

Het college van de gemeente Alkmaar heeft na een openbare selectie besloten dat Thunnissen de locatie van de voormalige Matthiasschool mag gaan ontwikkelen. Op de locatie worden twaalf duurzame eengezinswoningen gebouwd met een knipoog naar de Amsterdamse School architectuurstroming. Wethouder Paul Verbruggen en directeur Roel van Drongelen (TN Ontwikkeling bv) tekenden donderdag 18 februari de overeenkomst.

De gemeente Alkmaar heeft eerder besloten om via een openbare selectie een ontwikkelaar te selecteren voor de locatie van de voormalige Matthiasschool in Alkmaar. De ontwikkelaar moet voor eigen rekening en risico een woningbouwprogramma realiseren, dat past binnen de (stedenbouwkundige) randvoorwaarden. Het doel van deze selectieprocedure was om een geschikte partij te selecteren met kwalitatief het beste plan tegen de beste prijs. Uit 20 inzendingen heeft het college Thunnissen geselecteerd.

“Het plan is een mooi voorbeeld van de gemeentelijke ambities voor binnenstedelijke herontwikkeling. Kwalitatief, duurzaam en Thunnissen realiseert op korte termijn 12 nieuwe woningen in een krappe woningmarkt.”Wethouder Paul Verbruggen

Robuuste eengezinswoningen

Op de locatie van de voormalige Matthiasschool worden door Thunnissen twaalf duurzame woningen gebouwd. De twaalf robuuste eengezinswoningen, die verdeeld zijn in twee woonblokken, worden gekenmerkt door de architectonische stijl ‘De Alkmaarse School’. De Alkmaarse school verwijst naar de voormalige school en is bovendien een knipoog naar de Amsterdamse School architectuurstroming.