De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Beddenrace Langedijk opnieuw met een jaar uitgesteld

Organisatie SportEvents Langedijk heeft definitief besloten om Beddenrace Langedijk in 2021 met een jaar uit te stellen. Ondanks de recente positieve ontwikkelingen, zijn er teveel onzekere factoren waardoor is besloten de Beddenrace dit jaar af te lasten. De organisatie geeft aan de toekomst positief te zien en meld dat men zaterdag 27 augustus 2022 alvast in de agenda kan zetten.

Het hoge woord is er uit. Ondanks de toekomstige versoepelingen die zich in rap tempo opvolgen, heeft de organisatie aangegeven dat het niet haalbaar is om zaterdag 28 augustus een waardige editie neer te zetten. De snelgroeiende regelgeving en de oncontroleerbare toestroom van publiek op en rond het evenement zijn de belangrijkste redenen.“Wij hebben geprobeerd om zo lang mogelijk te wachten met uitstel. Ondanks al het positieve nieuws van de afgelopen weken, moeten wij realistisch zijn.

De grootste uitdaging was hoe wij om moeten gaan met de grote toestroom van publiek. Wij zijn van mening dat Beddenrace Langedijk voor iedereen vrij toegankelijk moet zijn. Er zijn teveel onzekerheden om een waardige Beddenrace neer te zetten. En daarom hebben wij besloten geen enkel risico te nemen om de toekomst van Beddenrace Langedijk op het spel te zetten. Wij houden hoop dat wij volgend jaar een fantastische editie neer kunnen zetten.” Aldus de organisatie.De organisatie roept op om alsnog de bedden uit de schuur te halen, af te stoffen en een rondje te Beddenracen. Deze traditie mag natuurlijk niet verdwijnen uit Langedijk.Heeft men interesse om dit jaar nog te trainen? Neem dan contact op via www.Bedspecial.nl.