De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Binnen- en buitenmuseum weer toegankelijk voor publiek vanaf 5 juni

HOORN – Alle musea mogen vanaf 5 juni hun deuren openen; dat betekent voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen dat nu ook het binnenmuseum weer te bezichtigen valt. Het buitenmuseum is al sinds 21 mei weer toegankelijk voor bezoekers.

Het museum volgt de stappen uit het openingsplan van het kabinet en houdt zich aan het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord museumbezoek. Het is niet nodig om te testen voor toegang. Wel is het noodzakelijk een online ticket met een starttijd te reserveren via zuiderzeemuseum.nl.
Stephan Warnik, directeur van het Zuiderzeemuseum, is heel blij voor álle musea in Nederland: “De heropening betekent dat musea eindelijk weer kunnen doen wat ze het liefst doen: publiek ontvangen en verrijken met hun erfgoed.

We hebben de afgelopen maanden online aandacht besteed aan ons erfgoed, maar er gaat niets boven de ervaring van een fysiek museumbezoek en dat gaat al helemaal op voor een openluchtmuseum.”  

NIEUW! Tassen vol verhalen
Met ingang van 5 juni heeft het Zuiderzeemuseum Tassen vol verhalen in de verkoop. Met drie thematassen wil het museum het bezoek nóg specialer maken. De ‘tas vol gezelligheid’ is gericht op bezoekers die samen ongedwongen komen genieten. Deze tas biedt korting, tips en lekkers om het bezoek nog aangenamer te maken én na afloop ook nog na te genieten. De ‘tas vol plezier’ is bestemd voor bezoekers met (klein)kinderen. De speciaal voor kinderen ontwikkelde ‘Marretje’ rugtas zit vol met lekkers en leuks voor tijdens het bezoek én na afloop! De ‘tas vol verhalen’ is voor de bezoeker die nét iets meer wil weten over onze collectie. Deze tas biedt verdieping in de vorm van een bewaarboekje, een audiotour en meer! De Tassen vol verhalen zijn vanaf € 9,95 online te reserveren bij het boeken van tickets; ook zijn de tassen verkrijgbaar in de souvenirwinkel in het buitenmuseum.

Praktische informatie
Bezoekers dienen voorafgaand aan hun bezoek een online ticket aan te schaffen met persoonlijke starttijd. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar per tijdslot. Reserveer dus snel een online ticket via de website, ook met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart of Vriendenpas. Ook voor de zomervakantie kunnen vanaf nu plekken worden gereserveerd. Vooraf reserveren verspreidt de bezoekersstroom en voorkomt dat het op enig moment te druk wordt. Ook in het Zuiderzeemuseum is het verplicht om een mondkapje te dragen in alle binnenruimten en op de veerboot. Kijk voor actuele informatie over onze corona maatregelen, de route en parkeermogelijkheden op de website.

In 2021 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland. Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids Best in travel 2020. Museumkids heeft het Zuiderzeemuseum wederom het predicaat ‘Kidsproof’ toegekend voor 2021.