De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Boosterprik GGD locatie Alkmaar alleen op afspraak

De GGD’en in Nederland staan voor een historische opdracht om 8,5 miljoen Nederlanders in enkele weken tijd een vaccinatie aan te bieden. GGD Hollands Noorden zet zich schrap voor de enorme boostercampagne, die moet leiden tot bescherming tegen de nieuwe omikronvariant van het coronavirus. De boosterprik kan uitsluitend op afspraak worden verkregen.

Op de vaccinatielocaties van de GGD in de regio Noord-Holland-Noord worden de komende weken tot meer dan achtduizend vaccinaties per dag gegeven. Naast de vaccinatielocatie in Alkmaar, worden ook de locaties  in Middenmeer,  Den Helder en Hem maximaal benut.

De versnelling van de boostercampagne is noodzakelijk om de kans te verkleinen dat te veel mensen in het ziekenhuis en op de intensive care terechtkomen. De GGD streeft ernaar dat iedereen van 18 jaar en ouder in de tweede helft van januari een boosterprik is aangeboden.

De GGD benadrukt dat iedereen voor een boosterprik een afspraak moet maken en dat zoveel mogelijk online te doen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.