De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Horeca gaat op 17 januari open, ook als dat niet mag van kabinet

Een grote groep opstandige horecaondernemers die vorige week al aankondigden half januari open te gaan, blijft bij dit standpunt. Nu voldoende steunmaatregelen vanuit het kabinet lijken uit te blijven, kan de horeca niet anders meer, staat in een persbericht.

Onder meer vestigingen in Breda, Maastricht, Eindhoven en Alkmaar hebben zich aangesloten bij de actie. Zo’n vijftig afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland zeggen mee te doen aan de actie, maar het landelijke bestuur staat er niet achter. Volgens de actievoerders is er opzettelijk voor een datum ver na de feestdagen gekozen, zodat ze niet de schuld krijgen als de besmettingen in de weken na Kerst snel oplopen. 

“We hebben vanaf het eerste moment al aangegeven dat de tegemoetkoming niet voldoet”, legt Marijn van Dijke van de Bredase afdeling van KHN uit aan Nu.nl. “Maar vorige week brak er bij ons iets, toen minister Hugo de Jonge tussen neus en lippen door zei dat de horeca waarschijnlijk tot ver in januari dicht moet blijven.”

Signaal

Met de ongehoorzame opening van de deuren willen horecaondernemers willen een signaal afgeven richting de politiek dat ze het met deze maatregelen niet redden. Ze hopen hierdoor dat het kabinet de maatregelen versoepeld of extra steun biedt.