De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

De Kaasfabriek wordt Kunstfabriek

De Kaasfabriek op het HAL 25-terrein is omgetoverd tot De Kunstfabriek. Het creatieve container-fabrieksgebouw is te huur voor creatieve makers die aan de slag willen met een project, experiment of idee. Er is volop ruimte om te maken en te experimenteren. ,,Als je een goede reden hebt, is eigenlijk alles mogelijk”, aldus kunstfabrieksdirecteur Steven Hoes. Makers krijgen als zij het pand huren de sleutel en kunnen meteen aan de slag.

De Kunstfabriek is een collectief bezit van kunstenaars, theatermensen, makers en supporters rond HAL 25.
De vorige eigenaren, André van Rijswijk en Nicolette de Wandeler, waren er sinds de begintijd van HAL 25 Alkmaar gevestigd en maakten van De Kaasfabriek een succesvolle sociaal-culturele werkplaats waar jongeren, studenten, hobbyisten en professionals konden maken, recyclen, werken met 3D-printers, machines en techniek. Nu zetten zij hun ideeën en plannen voort met de Stadsfabriek in broedplaats De Drukkerij op de Edisonweg.

300m2 werkruimte
De Kunstfabriek gaat door in de geest van de Kaasfabriek: het fabriekspand staat leeg, maar is klaar om gevuld te worden met korte, creatieve projecten.

Naast de 300m2 aan werkruimte in het containergebouw, kunnen huurders van de Kunstfabriek gebruikmaken van de diverse deskundige makers en vele faciliteiten van HAL 25 ter ondersteuning. Optredens, projecten en performances kunnen uitgetest en uitgevoerd worden op het podium dat in verbinding staat met het HAL-Terras. Ter plekke op het asfalt, of in de ‘rode koepel’, een klein podium die op het terrein voor de Kunstfabriek staat.

De Kunstfabriek is een plek voor jonge makers om op een laagdrempelige manier en voor een korte periode iets nieuws te ontwikkelen en direct aan de slag te gaan.

Steven: ,, Als jonge makers staan we onderaan de voedselketen en verteren we het afval van de gevestigde orde tot een eigen product. We zijn een soort kunstratten.”

Interesse om de kunstfabriek tijdelijk te huren voor een kortlopend project in een inspirerende omgeving?
Neem dan contact op met Kunstfabrieksdirecteur Steven Hoes via 0629732060, stevenhoes@gmail.com of kom eens langs bij HAL 25, Pettemerstraat 15, Alkmaar.

Meer informatie is te vinden op: kunstfabriek.nl