De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Feestelijk Gevaar in Alkmaar met Samba Salad

Muziektheater gezelschap voor kinderen, Samba Salad gooit de trossen los, haalt het anker op en kiest het ruime sop op zaterdag 26 juni van 11.00 tot 15.00. Met een grote sloep wordt er feestelijk gevaren over de Alkmaarse grachten. Ze dobberen rond met gitaren, piano, bas, knetterende flamencohakken en percussie in een energieke mix van muziekstijlen als flamenco, samba, salsa, latin-jazz, pop, calypso en afrobeat.

Dit alles om kinderen en hun ouders te verblijden met een gratis en spontaan concert dat ze kunnen meemaken vanaf de vele kades in en rondom het centrum van Alkmaar.

Na een lange stilte treedt het familie gezelschap naar buiten en trekt de leukste liedjes van Samba Salad uit de kast met hun muziekprogramma ‘Vrienden voor Altijd’. Liedjes als ‘Zon Kom Op’, ‘Bellenblaas’, ‘Als Ik Ga’ en de ‘Bloemkoolsamba’ worden bij ieder optreden door kinderen enthousiast meegezongen.

Muziektheatergezelschap Samba Salad bestaande uit het hart van het gezelschap Herman Link, Rita Iny en hun dochter Maya Link omringd door de vele professionele maken al decennialang met veel plezier muziek en theater voor kinderen. Dat is beslist niet onopgemerkt gebleven. Vlak voordat corona alles veranderde speelden zij nog concerten voor maar liefst 4200 schoolkinderen in Podium Victorie Alkmaar. Voor veel van de kleine mensen het allereerste bezoek aan een echt poppodium.

Dankzij de balkonscene’s regeling van het Fonds voor Podiumkunsten kan Samba Salad alle families in de omgeving verrassen met een spontaan concert vanaf het water. Er zijn twee kansen om met Samba Salad mee te dansen vanaf de kade op 26 juni en op 11 juli paraderen zij rond met hun feestelijk gevaar.

Voor meer informatie over Samba Salad, klik hier!

Bron: Flessenpostuitalkmaar.nl