De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Flinke wespenoverlast verwacht in augustus

De wesp is een nuttig, maar ook lastig insect en kan in de zomer vaak behoorlijk opdringerig en agressief zijn. De gemeente Alkmaar bestrijdt alleen wespen op gemeentegrond. Schakel zelf een bestrijder in bij overlast.

Augustus is traditioneel de wespen maand. Wespen zul je dit jaar vaker zien in het land. Dit komt omdat het vorig jaar lang zomer bleef waardoor de wespen flink hebben kunnen paren. Vervolgens kregen wij een hele zachte winter waardoor de wespen het massaal hebben overleefd. En als klap op de vuurpijl is de zomer dit jaar vroeg begonnen met erg warme dagen tot gevolg! Momenteel zijn er al ruim 68% meer wespen geteld, terwijl dit uitsluitend de werknemers zijn! (slechts 10% van alle wespen). Rond begin augustus komen alle wespen naar verwachting tevoorschijn, met grote plagen tot gevolg.

Ongestoord een ijsje eten met wespen in de buurt is vaak een hele onderneming. Dan verlaten de jonge wespen namelijk het nest en is er grote behoefte aan voedsel. Wespennesten zijn ingenieuze bouwwerken, maar helaas worden ze te vaak op plekken rond het huis gebouwd. Naast de voordeur, in de spouwmuur of onder het dak zijn favoriete plaatsen. En dat zijn juist plekken waar wespen gevaar of schade kunnen opleveren.

Overlast van wespen in of om het huis? Schakel dan zelf een bestrijder in. De gemeente bestrijdt alleen wespen op gemeentegrond. Adresgegevens van ongediertebestrijders zijn te vinden op internet.

Meer informatie over bestrijding van ongedierte in de gemeente staat op de van de gemeente.