De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Gemeenten moet meer parkbanken aanschaffen

Wist je dat een parkbank ontzettend veel voordelen heeft? Ze maken een park of omgeving niet alleen mooier, maar brengen ook nog eens mensen bij elkaar. En ze zijn ideaal om even op uit te rusten, mits je een goede bank hebt natuurlijk. Een goede bank gaat lang mee, is weerbestendig, en heeft weinig onderhoud nodig. En ziet er mooi uit natuurlijk!

Een parkbank zorgt voor meer sfeer

Ooit een park zonder parkbanken gezien? Dat oogt waarschijnlijk best saai. Een parkbank is niet alleen fijn om even op uit te rusten, maar het maakt een park of omgeving ook een stuk sfeervoller. Ze verrijken als het ware de omgeving. Mensen kunnen er even op adem komen, hun lunch nuttigen na een lange wandeling of stretchen na een hardloopsessie. Dat maakt dat een parkbank eigenlijk in ieder straatbeeld past!

Een parkbank is weerbestendig

Parkbanken zijn altijd bestendig tegen het weer, doordat ze van heel kwalitatieve materialen worden gemaakt. Regent het of wordt er een sneeuwbui verwacht? Dat is voor een parkbank dus geen enkel probleem. Het materiaal is ook nog eens heel sterk, waardoor een parkbank stevig is en van gewicht. Ze kunnen daarom niet zomaar door iemand worden meegenomen en van vandalisme heb je weinig last. En harde windstoten? Ook daar kunnen ze dus prima tegen.

Een parkbank heeft weinig onderhoud nodig

Parkbanken hoeven niet vaak te worden schoongemaakt. Je zou misschien denken van wel, doordat ze buiten staan en er veel mensen gebruik van maken. Maar door het materiaal waarvan parkbanken worden gemaakt, zijn ze heel onderhoudsarm. Ze kunnen best wel wat hebben.

Een parkbank is duurzaam

Doordat een parkbank van heel sterk en kwalitatief materiaal wordt gemaakt, is deze heel duurzaam. Ze hebben vaak een lange levensduur en kunnen tot minimaal tien jaar mee. Zo heb je er heel lang plezier van!