De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Haagse bronnen: horeca blijft voorlopig dicht

De eerste informatie over de kabinetsbeslissing met betrekking tot de lockdown lijkt weer te zijn uitgelekt. Haagse bronnen melden dat vanaf zaterdag het hoger onderwijs weer open gaat, meer ruimte komt voor sport en winkelen op afspraak weer mogelijk wordt. De horeca lijkt op slot te blijven.

Het hoger onderwijs en het mbo mogen weer fysiek lesgeven en er komt meer ruimte voor sport. De detailhandel kan weer voorzichtig open door winkelen op afspraak mogelijk maken. Volgens bronnen bij het kabinet zijn dit de versoepelingen die in het verschiet liggen vanaf aankomende zaterdag. Dat meldt De Telegraaf.

In vergadering

Momenteel vergaderen de meest betrokken ministers nog over het advies van het Outbreak Management Team (OMT). Dat heeft het kabinet volgens betrokkenen geadviseerd vooralsnog alleen het onderwijs, sport en, onder voorwaarden, de detailhandel wat meer ruimte te geven. De horeca en de cultuursector blijven voorlopig gesloten. Vrijdag neemt het kabinet een definitief besluit. Het overweegt daarbij verder te gaan dan het OMT adviseert. Waarschijnlijk mogen ook de kappers open, zo meldt De Telegraaf.

Meer protest

In meerdere steden werd woensdagavond gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. De deelnemers liepen met lichtjes zoals fakkels en lampions door de straten van onder meer Utrecht, Sittard, Maastricht, Sneek en Roermond en eisten opening van onder meer winkels en horeca.

BRON: misset.nl