De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Heb jij vandaag al druiven gegeten?

DRUIVEN

Druiven worden de “koningin van de vruchten” genoemd omdat ze sinds de oudheid één van de meest voedzame en medicinale voedingsmiddelen zijn die er zijn.

Druiven zijn een rijke bron van vitamine A, C en B-complex en mineralen zoals calcium, magnesium, boor, mangaan, ijzer, selenium en kalium. Druiven bevatten grote hoeveelheden krachtige antioxidanten die bekend staan ​​als bioflavonoïden, resveratrol en anthocyanines.

Deze fytochemicaliën zijn ontstekingsremmend, antiviraal, antimicrobieel, anti-aging en antikanker en bieden bescherming tegen bloedarmoede, degeneratieve zenuwziekten, hartaandoeningen, virale en schimmelinfecties, Alzheimer, auto-immuunziekten en alle vormen van kanker. Druiven kunnen ook verlichting bieden bij astma, migraine, constipatie, gastritis, chronische acidose, indigestie, nieraandoeningen, vermoeidheid en problemen met het gezichtsvermogen.

Druiven hebben het vermogen om bloedstolsels te voorkomen vanwege hun vermogen om het stikstofmonoxidegehalte in het bloed te verhogen en bieden daarom uitstekende bescherming voor het hart en het cardiovasculaire systeem. Druiven bestrijden ook verbazingwekkend genoeg tandbederf en kunnen virussen stoppen. Druiven kunnen de bloedsuikerspiegel ten goede komen door te zorgen voor een betere insulineregulatie en de algehele bloedsuikerspiegel.

De blauwe druivensoort

De blauwe druivensoort is verreweg het meest voedzaam en als je ze met pitjes kunt vinden, nog beter! Druivenpitten bieden fenomenale helende voordelen. Je kunt de zaden kauwen of de druiven zonder pit in een hogesnelheidsblender of een sapcentrifuge plaatsen. Het zal een zoete, heerlijke en krachtige antioxidantdrank maken die gemakkelijk verteerbaar en geassimileerd is. NOOT: weet trouwens dat pitloze druiven GMO voedsel is!

Rauw druivensap

In feite wordt vers rauw druivensap de “nectar van de goden” genoemd vanwege de hoge concentratie gezondheidsbevorderende eigenschappen. En aangezien de schil de meeste antioxidanten en voedingsstoffen bevat, wil je waar mogelijk voor biologisch kiezen.

Eet smakelijk en geniet!

Bron: Jack van Dijk – Voedings/gezondheids deskundige.