De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Burgemeester Heiloo legt volgend jaar zijn functie neer

Beste inwoners van Heiloo, Heiloo is een fantastische gemeente om burgemeester te zijn en ik vervul deze functie met ontzettend veel plezier en ben er ook dankbaar voor dat ik deze functie mag vervullen.

Toch meen ik er verstandig aan te doen om mijn ontslag in te dienen. Volgend jaar juni ben ik bijna 16 jaar burgemeester van Heiloo en bijna 25 jaar actief in het dagelijks bestuur van een gemeente. Een mooi moment om te stoppen, ook omdat in 2022 de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zijn en ik in november 2022 67 jaar word.
Gisteren heb ik in een brief aan de Commissaris van Koning mijn ontslag aangeboden per 1 juni 2021.

Dat geeft zowel de Commissaris als de gemeenteraad van Heiloo voldoende tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester voor onze mooie gemeente. De gemeente hoeft dan niet lang, of misschien helemaal niet, te wachten op een nieuwe burgemeester.
Ik ben de Koning, de gemeenteraad en de colleges in de verschillende samenstellingen, u, maar zeker ook de bevolking van Heiloo heel dankbaar voor het mogen vervullen van de, in mijn beleving, mooiste functie die er bestaat: burgemeester van de gemeente Heiloo #natuurlijkheiloo.

Hans Romeyn,
Burgemeester Heiloo