De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Dit jaar herinneringsplek bij Witte Kerk op WereldLichtjesDag in Heiloo

Dit jaar valt WereldLichtjesDag op zondag 13 december. Overal in de wereld steken mensen kaarsjes aan ter nagedachtenis aan hun overleden kinderen.

Traditiegetrouw zou de herdenking in Heiloo plaatsvinden in de Witte Kerk, maar de coronarichtlijnen maken het noodzakelijk om het programma aan te passen. Het projectteam heeft besloten om op 13 december in Heiloo geen fysieke bijeenkomst te organiseren, maar wel op een markant punt bij de Witte Kerk een herinneringsplek in te richten.

Dit is mede mogelijk gemaakt door het Goededoelenfonds van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond.

Het lichtkunstwerk ‘Stralende Ster’ is dit jaar het symbool voor alle overleden kinderen. In samenwerking met kunstenaarscollectief CAKtwo wordt een meer dan 6 meter hoge ster naast de Witte Kerk geplaatst. Bij deze grote ster komen drie kleinere sterren-frames, waarin kleine houten sterren worden gehangen met daarop de namen van overleden kinderen. Ook komt er een informatiebord voor voorbijgangers.

Op WereldLichtjesDag ontsteekt burgemeester Hans Romeyn van Heiloo, het licht van de grote ster.

Daarna blijft het lichtkunstwerk staan tot na de kerstdagen. Iedereen die betrokken wil zijn en een kind wil gedenken kan zijn of haar naam op een ster laten zetten.

Deze namen kunt u tot 10 december doorgeven via e-mail wldheiloo@gmail.com.

Bron: Beatfm.nl