De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Honderden kilo’s cocaïne en heroïne in beslag genomen in Oudorp

Bij een inval in een bedrijfsloods in Oudorp (Noord-Holland) zijn enkele honderden kilo’s cocaïne en heroïne in beslag genomen. Dat heeft de politie dinsdag laten weten. De inval in het gebouw aan de Lorentzstraat vond al op 15 april plaats, maar om hoeveel drugs het precies ging, was nog niet duidelijk. „Er is voor vele tientallen miljoenen euro’s aan cocaïne en heroïne aangetroffen”, aldus een politiewoordvoerder. In de zaak zijn volgens hem nog geen aanhoudingen verricht.

„Een zwaarbewapende bewakingseenheid heeft de bedrijfsunit waar de partij drugs lag in april twee dagen lang beveiligd voordat die werd weggehaald. We wilden natuurlijk niet dat criminelen het spul zouden proberen terug te veroveren”, aldus een politiewoordvoerder.

Volgens de regionale omroep NH Nieuws werden de drugs in een door motoragenten bewapend transport met vrachtwagens weggereden, waarna de partij werd vernietigd.

„Het onderzoek naar de criminele organisatie loopt nog. Ik kan er op dit moment weinig meer over kwijt”, aldus de politiewoordvoerder.