De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Karin Bloemen gekwetst door Hugo de Jonge

Foto: Lisette Prager

ALGEMEENOndanks sprak Lisette van PR 4 Media met Karin Bloemen onder meer over het theater, deze week kwam het nieuws in verschillende media dat Karin in mei furieus was op demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

De politicus gaf toen aan dat mensen niet noodzakelijk naar het theater hoefden, maar ook gewoon thuis een dvd konden opzetten.

“Ik vond dat verschrikkelijk”,.
 “Hoe kun je zoiets publiekelijk zeggen zonder je daarvoor te schamen? Die man snapt het blijkbaar gewoon niet.” aldus Bloemen vrijdag in De Telegraaf

Karin Bloemen

De artiest vindt de uitspraken neerbuigend naar zowel het publiek als haar vakgenoten. “Er zijn mensen die een jaar voor dure kaartjes sparen om een voorstelling te kunnen zien. En vervolgens roept deze minister met dedain: ’Zet maar een cd op.’ Hoe durf je? Ik vond het een belediging naar de culturele sector. Ik was écht geraakt en gekwetst!”

Zelf moest Bloemen zo’n tachtig optredens uitstellen of afzeggen toen de coronacrisis uitbrak.

Achter de schermen is Karin samen met Cor Bakker bezig aan een nieuwe show en daarnaast is ze begonnen aan de voorbereidingen voor haar veertigjarig jubileum in 2023.