De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Lichaam gevonden bij zoektocht naar vermiste Gerda Mooij (74)

In het duingebied van Bergen is zaterdagmiddag een lichaam aangetroffen. De politie kan nog niet bevestigen dat het gaat om Gerda Peijs-Mooij (74) uit Bergen die al sinds zondag wordt vermist.

Zaterdag is er een zoekactie gehouden naar de dementerende vrouw in de de duinen rond Bergen. Dit naar aanleiding van een tip. De politie en het Veteranen Search Team hervatten hierop hun actieve zoekactie. Deze hadden ze woensdag gestaakt.

Volgens een woordvoerster van het Veteranen Search Team werden er negentig veteranen ingezet bij de zoekactie die zaterdagochtend van start ging.

Gerda en haar man fietsten zondagmiddag van hun woonplaats Bergen naar Bergen aan Zee toen ze vermist raakte nadat ze eerst op de Helmweg een kwartiertje in de zon hadden gezeten. Hij ging vooruit en wachtte bij de kruising bij de Verspyckweg op haar. Maar toen kwam ze niet.

Volgens een woordvoerster van de politie wordt nu onderzoek gedaan naar de identiteit van de overleden persoon en de oorzaak van het overlijden. Meer informatie is vooralsnog niet bekend.

Bron: NHD