De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Lichtjesavond Bergen gaat door 4 augustus; supermarkt schaft extra waxinelichtjes aan

Als de schemering valt, wordt een groot deel van Bergen verlicht door vele lampjes. De inwoners van Bergen zijn dan al dagen bezig geweest met de voorbereidingen. Alle (Olvarit) potjes worden van zolder gehaald en gereed gemaakt om in de tuinen neer te zetten en of aan de bomen te hangen om er een sfeervol geheel van te maken.

Vele huizen, winkels, cafés en tuinen zijn enkel verlicht door kaarsjes, waxinelichtjes, lampionnen en soms een elektrisch lampjes. In en rondom de Ruïnekerk heerst vaak een feeërieke sfeer. Geniet van deze traditie die in 1926 is ontstaan.

Het organisatiecomité heeft de bewoners van de volgende straten opgeroepen om lichtjes te plaatsen. In deze straten maak je dus de meeste kans om van Lichtjesavond te genieten: Karel de Grotelaan, Middenpad, St. Antoniusstraat, Molenstraat, Beemsterlaan, Jan Jacoblaan, Spaanschepad, Maasdammerlaan, Renbaanlaan (via Merelhof), van Reenenpark, Vijverlaan, Breelaan tot Russenweg, Jan Oldenburglaan en Plein.

Wat is er verder nog te DOEN?

Muziek

Bij Museum Kranenburgh is van 20.30 tot 21.00 uur en van 21.15 tot 21.45 uur een tuinconcert verzorgd door International Holland Music Sessions.

Op het terrein van de Ruïnekerk speelt tussen 21.00 en 22.00 uur de Bergense Harmonie.

Winkels en horeca-terrassen

Deelnemende winkels blijven tot 23.00 uur open en het is goed toeven op de horeca-terrassen tot 24.00 uur.

Bron: Residence Koningshof