De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Meepraten over je eigen toekomst

De provincie Noord-Holland onderzoekt hoe zij de samenwerking tussen haar politici, ambtenaren en inwoners kan verbeteren. Zwaanshoeker Geert-Jan Mulder praat mee namens zijn dochters Lisa (16) en Rianne (18).

Aan de keukentafel van huize Mulder gaan de gesprekken regelmatig tot lang na het avondeten door. Over klimaatverandering, de woningmarkt of de wens voor een betere OV-verbinding met de dorpen en steden in de buurt. Allemaal onderwerpen waar de provincie mee te maken heeft, maar waar de zussen Lisa en Rianne voor hun gevoel niets over te zeggen hebben. “Terwijl de stem van de jongere generatie juist zo belangrijk is, want het gaat over onze toekomst”, zegt Lisa. 

Betrokkenheid 

De familie Mulder gaat daarom graag in op de uitnodiging van de provincie Noord-Holland om mee te praten over de samenwerking tussen politici, ambtenaren en inwoners. Om te beginnen vullen ze hierover een vragenlijst in, die vanaf 21 juni voor alle Noord-Hollanders beschikbaar is via www.noord-holland.nl/doemee. Daarna neemt vader Geert-Jan namens zijn dochters plaats aan tafel om de resultaten te bespreken met de commissaris van de Koning Arthur van Dijk, gedeputeerde Ilse Zaal, 2 leden van Provinciale Staten, 2 ambtenaren en nog een inwoner. De zussen zijn op de geplande data zelf verhinderd.