De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Mell & Vintage Future released op verzoek van fans coveralbum ‘Roots & Romance’

Mell & Vintage Future released op vrijdag 30 april hun nieuwste album ‘Roots & Romance’. Een verzameling covers die ze vaak bij hun live-shows speelden, maar ook onlangs bij Linda’s Wintermaand op RTL4. Op verzoek van hun fans hebben ze het opnemen van deze covers als COVID-project op zich genomen. Na het succes met de eerste cover singles ‘Perfect Day’ en ‘Only A Fool (Breaks Her Own Heart)’ verschijnt nu het volledige album. De single van het album is ‘Piece Of My Heart’.  

Mell & Vintage Future bestaat uit Melanie Jonk (bekend van The Voice of Holland), Ton Dijkman (o.a. Marco Borsato, Candy Dulfer) en Nico Brandsen (o.a. Ilse de Lange, Anouk, Kane). Toen in 2020 hun agenda in een keer leeg geveegd werd door COVID-19 besloot de band in te gaan op een verzoek van hun fans. Die wilde namelijk graag de covers die ze vaak tijdens hun liveshows speelden thuis kunnen beluisteren. Tijdens het schrijven voor het volgende eigen album doken ze tussen alle beperkingen door voor één dag de Exalto Studio in. In een kleine setting namen zij het album ‘live to track’ op: elf liedjes die voor een van hen, en soms zelfs voor alle drie, een speciale betekenis hebben.

Eerdere singles ‘Perfect Day’ en ‘Only A Fool (Breaks Her Own Heart)’ werden al goed ontvangen door de radio en stonden in grote Spotify lijsten waaronder New Music Friday NL, ‘t Koffiehuis en Stay Tuned! In 2019 bracht de band hun veelgeprezen debuutalbum uit met de hitsingles ‘Forever’, ‘Willin’ en ‘Call My Name’, die gezamenlijk al meer dan 15 miljoen keer zijn gestreamd en waarvan meerdere door Radio 2 tot Top Song werden benoemd. Ook behaalde ze bij het TV programma We Want More de finale. 

Bij de dag van de release wordt eveneens een videoregistratie van de opnames gereleased op YouTube. Ook zal het album fysiek worden gereleased op Record Store Day. Eind dit jaar verschijnt hun nieuwe album vol eigen werk.