De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Merendeel Noord-Hollandse bruiloften verplaatst

Van alle Noord-Hollandse bruidsparen besloot 55,4% dit jaar hun bruiloft te verplaatsen. 47,9% van deze bruiloften is zelfs meerdere keren verplaatst. Dit en meer blijkt uit een enquête van ThePerfectWedding.nl onder 1.500 Nederlandse bruidsparen.

Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar beperkte mogelijkheden voor bruiloften, wat een belangrijke reden blijkt voor het verplaatsen van een bruiloft. Noord-Hollandse bruidsparen vinden het met name belangrijk dat ze hun bruiloft uitgebreid kunnen vieren met al hun gasten.

Ruzie vanwege coronamaatregelen
Het aanpassen van een bruiloft op de coronamaatregelen zorgt regelmatig voor onenigheid of zelfs ruzie. Noord-Hollandse bruidsparen merken dit wanneer ze hun gastenlijst inkorten: 8% van de koppels heeft onenigheid of ruzie gehad met gasten die ze van de gastenlijst moesten schrappen.

Coronamaatregelen voor Nederlandse bruiloften vaak onduidelijk
Voor driekwart van de Nederlandse bruidsparen waren de coronamaatregelen onduidelijk, wat keuzes maken voor het plannen of verplaatsen van een bruiloft lastig maakt. Tegelijkertijd blijkt dat locaties en gemeenten ook niet altijd lijken te weten hoe het zit: de helft van de bruidsparen merkt dat locaties verschillend omgaan met de maatregelen.