De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Met een app op fietsexcursie vanuit Schoorl hoe leuk is dat!

De app Meesterwerk is te downloaden via de Google Play store of de Apple store. Meer informatie is te vinden op Beleefdenationaleparken.nl

Sinds vorige week zijn er twee fietsroutes met startpunt Schoorl toegevoegd. Een noordroute (28km) met als verste punt Petten en een zuidroute (22km) die museum Kranenburgh in Bergen aandoet. Vertrekpunt is Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl aan de Oorsprongweg 1.

Verschillende organisaties zetten dit jaar het Nederlandse landschap in de schijnwerpers. Zo ook de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer en het Nationale Parken Bureau. Gezamenlijk ontwikkelden ze de app.

Op basis van de GPS op zijn mobiele telefoon krijgt de fietser in zijn oortje routeaanwijzingen en informatie over het gebied waar hij dan fietst, zonder steeds de telefoon erbij te hoeven pakken. Onderweg zijn een aantal stops waar op de telefoon historische kaarten en schilderijen van oude meesters én hedendaagse kunstenaars verschijnen. De fietser beleeft zo hoe de oude meesters eeuwen geleden datzelfde landschap voor zich zagen en vastlegden, maar ook hoe jonge kunstenaars dit landschap nu ervaren. De fietser wordt uitgenodigd om letterlijk bij het landschap stil te staan en met een andere, nieuwe blik naar het landschap te kijken.