De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Nieuw in de uitleen bij Kunstuitleen Alkmaar

Deze zomer treedt Kunstuitleen Alkmaar weer naar buiten met #TIERGARTEN, de derde beeldende kunstmanifestatie op het Bolwerk in Alkmaar. Getoond worden beelden, installaties en bewegend beeld in uiteenlopende materialen, technieken en formaten, van hoge artistieke kwaliteit.

Hedendaagse kunst, gratis toegankelijk voor iedereen, laagdrempelig gepresenteerd tussen de Molen van Piet en het Zevenhuizen bij de Bergerbrug.

#TIERGARTEN heeft als thema de relatie MENS/DIER. Door de eeuwen heen zijn we dieren op allerlei manieren gaan gebruiken. Van kijkobject in een dierentuin tot werkpaard of voedsel. En omdat we onszelf boven aan de voedselketen wanen, menen we alle verhoudingen uit het oog te kunnen verliezen. Dus we vissen, jagen, verdelgen, exploiteren alsof het niet op kan.  Hoe is het nu met de relatie tussen mens en dier? En wat staat er nog te gebeuren?
Verliezen wij de rol van superpredator, met het Covid19-virus dat zich vrijelijk over de wereld verspreidt? In #TIERGARTEN doen kunstenaars verslag, treden op als visionairs en brengen hoop en vrees.

RONDLEIDINGEN DOOR JAAP VELSERBOER
Curator Jaap Velserboer geeft een aantal rondleidingen en wel op maandag 19 juli, donderdag 22 juli en dinsdag 3 augustus. Vertrek om 19:30 uur, op het Ritsevoort bij de Molen van Piet. Kosten € 5,00 (contant en gepast). En mensen met een dierennaam: half geld!
Geef je op via info@kunstuitleenalkmaar.nl .

Deelnemende kunstenaars
Circus Andersom
Dedden&Keizer/Spacecowboys

Moritz Ebinger
Bram Ellens
Bethany de Forest
OC Hooymeijer
Catinka Kersten
Erik Mattijssen
Leonard van Munster
Ana Oosting
Tanja Smeets
Liesbeth van Woerden

foto homepage: De overgave van Reinaert de vos van Leonard van Munster  -foto Jeroen Wandemaker-foto boven: Rotjong van Dedden&Keizer/Spacecowboys

Kijk ook op onze speciale #TIERGARTEN pagina

NOG MEER #TIERGARTEN?

Kom naar Kunstuitleen Alkmaar voor de #TIERGARTEN SHOP met allerlei leuke dierencadeaus van 3 tot 100 euro
en
bezoek #TIERGARTEN BINNEN met meer kunst van de #TIERGARTEN-kunstenaars.

#TIERGARTEN wordt georganiseerd door Kunstuitleen Alkmaar
Curator: Jaap Velserboer
Deze buitenexpositie is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Sanegeest en het Victoriefonds.