112 / Alkmaar · 26 juni 2024

Duidelijk beeld van verdachte voetbalgeweld AZ vrijgegeven (VIDEO)

Duidelijk beeld van verdachte voetbalgeweld AZ vrijgegeven (VIDEO)

Op donderdagavond 5 oktober 2023 was het in aanloop naar de wedstrijd AZ-Legia Warschau zeer onrustig bij de ingang van het bezoekersvak. Aanhangers van Legia Warschau bestormden de toegangspoort.

De mobiele eenheid kon dit helaas niet voorkomen, vanwege het heftige geweld dat tegen de politie werd gebruikt. Bij die actie is één ME’er bewusteloos geraakt. Twee andere raakten lichtgewond en konden hun werk hervatten. Bij de bestorming maakten Legia-aanhangers ook een aantal wapenstokken en helmen afhandig van ME’ers. Politie en OM nemen dit ernstige incident hoog op. Er loopt dan ook een opsporingsonderzoek om de verantwoordelijken van het geweld tegen de politie te identificeren, op te sporen en te vervolgen. De politie toont dinsdag 25 juni in Opsporing Verzocht camerabeelden van één van de verdachten van de openlijke geweldpleging.

In de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 25 juni vertoont de politie camerabeelden van één van de verdachten. De politie vermoedt dat deze man in Nederland verblijft. De politie doet sinds 5 oktober intensief onderzoek naar de verantwoordelijken. “Op dit moment zijn er nog geen verdachten aangehouden maar we sluiten aanhoudingen op korte termijn niet uit. Hopelijk zijn er mensen die deze verdachte, die mogelijk in Nederland verblijft, herkennen of weten waar hij momenteel verblijft”, aldus de onderzoeksleider van de politie. Om ook de Poolse gemeenschap in Nederland te bereiken wordt het item in Opsporing Verzocht in het Pools ondertiteld.


Vragen

  • Kent of herkent u deze verdachte?
  • Weet u waar hij verblijft?
  • Ben jij betrokken geweest bij de openlijke geweldpleging tegen de politie?

Neem dan direct contact op met de politie via onderstaand tipformulier of telefonisch via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Liever anoniem informatie doorgeven? Dan via telefoonnummer: 0800-7000. Graag onderzoek vermelding van zaaknummer: 2023223923


error: Content is protected !!