Aanpak verkeerssituatie Baanstraat, Parkstraat en Kennemerpark nog onduidelijk

De Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft gesproken met het voormalige buurtcomité van de Baanstraat, Parkstraat en Kennemerpark. Er is volgens de partij gebleken dat de gemeente vindt dat zij het nogmaals bij elkaar komen niet nodig vond en dat terwijl de gemeente afspraken met hen niet zou zijn nagekomen.

In 2019 hebben de bewoners, ondersteund met handtekeningen, een constructief voorstel gedaan om hun buurt te verbeteren. Dat ging om de slechte en soms gevaarlijke verkeerssituatie van sluipverkeer door de Baanstraat, het in tegenstelde richting rijden op het Kennemerpark om de Baanstraat te kunnen bereiken en het te snel rijden. Ook wordt er in de buurt veel fout geparkeerd, waardoor de auto’s van bewoners die wel betaald hebben voor hun vergunning er geregeld niet meer kunnen staan.

In mei is er na een laatste overleg begonnen met aanpassingen, maar er bleek niets te zijn gebeurd met de besproken suggesties, waaronder een autosluis, uitbreiding van betonnen paaltjes, andere verkeersremmende maatregelen en vuilnisbakjes. De Onafhankelijke Partij Alkmaar vindt deze handelswijze onjuist en wil nu van het college weten er concreet aan de aangedragen ideeën gaat worden gedaan.

Bron:Beatfm.nl