Alkmaar niet blij met nieuwe werkzaamheden herinrichting Noorderkade

Netbeheerder Liander gaat in de tweede helft van februari een boring verrichten op de Noorderkade zodat daar een elektriciteitskabel kan worden aangelegd. Dit gebeurt vanaf het Ringersplein, tussen de voetgangersbrug Ringersbrug en de Kwakelkade. De werkzaamheden duren ongeveer vijf weken.

De gemeente Alkmaar is niet blij met deze werkzaamheden, omdat is afgesproken dat de nutspartijen na de recente herinrichting de eerste vijf jaar geen werkzaamheden in het plein zouden mogen uitvoeren. Liander heeft daarom verschillende alternatieven onderzocht, maar deze bleken vanwege verkeersveiligheid, gevraagde ruimte of bouwveiligheid niet mogelijk te zijn.

De aanleg van een nieuwe stroomkabel is noodzakelijk om de toekomstige woningbouw in Overstad van voldoende stroom te voorzien in de toekomst. Hierbij gaat het om projecten als Dockside, Overstaete en Ringerskwartier. Voor deze werkzaamheden wordt het gebied vanaf week 8 voor vijf weken afgesloten voor doorgaand verkeer. Vanwege de benodigde ruimte voor de boring, worden fietsers en voetgangers omgeleid via de Ringersbrug en Kanaalkade of Kwakelkade en Noorderstraat.