Alkmaarse Buurderij steunt voedselbank Alkmaar

In deze tijd van het jaar doe je graag iets voor een ander. Voedselbank Alkmaar krijgt dit jaar van Buurderij Alkmaar een bijzonder kerstcadeau. Met de actie ‘Boodschap voor een ander’ trakteren mensen die winkelen bij De Buurderij hun medemens op de lekkerste biologische cadeaus.

Met deze actie voor de Voedselbank Alkmaar hoopt initiatiefnemer Patrick de Cock een recordbedrag op te halen.

Lekkerste kerstcadeau
Met boodschappen doen bij de Buurderij steun je het hele jaar door lokale duurzame initiatieven. Van fruit tot broodbeleg, alles komt van dichtbij en is verantwoord geteeld en geproduceerd.

Via de mogelijkheid ‘Boodschap voor een ander’ koop je voor een bedrag dat je zelf bepaald een deel van de donatie. Het hele bedrag wordt in januari uitgegeven bij lokale boeren en producenten. Er wordt lang houdbare lekkers van gekocht. Dit wordt als cadeau aangeboden aan de Voedselbank Alkmaar.

Patrick de Cock uitvoerder van Buurderij Alkmaar vertelt over het initiatief: “We zijn op dit idee gekomen door het fenomeen caffè sospeso ‘uitgestelde koffie’, een idee uit de stad Napels in Italië. Daar kun je bij je kopje koffie een extra koffie voor een ander kopen. We vinden dit zo’n mooie manier om mensen op een simpele manier te helpen dat we die mogelijkheid ook geven aan onze klanten.”

De Cock is trots dat hij samen met zijn klanten al voor €650.- aan eerlijke biologische producten cadeau heeft gedaan. We gaan ervoor om in december het record te verbreken en deze kerst een heleboel mensen blij te maken.” Met deze actie steun je in één klap lokale producenten en geef je het lekkerste kerstcadeau aan mensen die in deze moeilijke tijden iets extra’s kunnen gebruiken.

Eerste streekmarkt
Op zondag 15 januari organiseert de Buurderij samen met Duurzaamheidsfestival UPfest de eerste echte Streekmarkt. Een hele dag shop je in de Grote Kerk Alkmaar je lokale duurzame boodschappen bij elkaar. Kijk voor de actie ‘Boodschap voor een ander’ en de producenten die op de streekmarkt aanwezig zijn op www.buurderijalkmaar.nl.